Behandelmogelijkheden

Doel van de behandeling is het verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen in de voetstand of bewegingsapparaat.

Podofysics biedt verschillende behandelmogelijkheden aan, zoals:

 • Podotherapeutische zolen
  Podotherapeutische zolen worden toegepast als uw voeten niet optimaal staan of bewegen. Tijdens een uitgebreid onderzoek wordt o.a. gekeken hoe de voeten functioneren tijdens het staan en lopen.  Zolen worden persoonlijk op maat vervaardigd met behulp van een 3-dimensionale scan van uw voeten vervolgens worden de zolen door een computergestuurde freesmachine gefreesd en handmatig afgewerkt door de podotherapeut. Het doel is de voetstand te verbeteren waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Voor het vervaardigen van zolen wordt gebruik gemaakt van diverse elementen en materialen, zodat de meest optimale oplossing gekozen kan worden voor uw klacht. Tevens kunnen speciale zolen vervaardigd worden voor het sporten.
 • Podotherapeutische slippers
  Podofysics heeft de mogelijkheid om op maat gemaakte slipper, sandaal of huisschoen aan te meten (FITS). Dit is de oplossing om ook in de zomer uw zooltherapie voort te zetten. De slippers worden net als de zolen door middel van een 3D-scan van uw voeten gemaakt, waardoor het voetbed uniek gemaakt wordt op uw eigen voeten.
  FITS beschikt over een uitgebreid assortiment modellen voor zowel dames als heren. Ieder seizoen zijn er nieuwe kleuren en modellen beschikbaar.\Kijk voor alle modellen op www.fitsyourfeet.nl. 
 • Schoenadvies
  Soms kan goed schoenadvies de oplossing zijn voor uw klachten. Uw schoen moet geschikt zijn voor uw voeten en de juiste pasvorm hebben. Tevens moet de schoen geschikt zijn voor de activiteit waarvoor u deze wilt gebruiken, denk hierbij aan specifiek schoenadvies bij hardlopen of andere sporten.
 • Orthese
  De orthese is een hulpmiddel bij behandeling van klachten aan voorvoet of tenen. Bijvoorbeeld stand afwijkingen zoals hamertenen, overmatig eelt, likdoorns of drukplekken. Ortheses worden toegepast als correctie maar ook ter bescherming. Er zijn verschillende keuzes in materiaal, de keuze is afhankelijk van functie, vorm en gebruik. De orthese wordt gemaakt van siliconenmateriaal en wordt rechtstreeks op uw voet gevormd. Hierdoor heeft een orthese een persoonlijke pasvorm.
 • Nagelbeugel (orthonyxie)
  Een nagelbeugel wordt gebruikt bij een afwijkende kromming van de nagel of een ingegroeide teennagel. Hiermee wordt de vorm van de nagel gecorrigeerd, waardoor de nagel zonder (pijn)problemen verder kan groeien. Er zijn een aantal behandelingen nodig waarbij de nagelbeugel herplaatst wordt totdat de de nagel is gecorrigeerd. Tijdens het gebruik van de nagelbeugel kunt u normale schoenen blijven dragen. Ook kunt u gewoon blijven sporten en zwemmen.
 • Instrumentele behandeling
  Voor ingroeiende nagels of pijnlijke likdoorns kan instrumentele behandeling voor verlichting zorgen. Voor reguliere voetverzorging kunt u terecht bij een pedicure.
 • Manuele therapie van voet en enkel
  Manuele therapie wordt meestal ter ondersteuning op podotherapeutische zolen toegepast. Veel klachten in voeten en benen worden veroorzaakt door niet optimaal kunnen bewegen. Dit kan door een foutieve stand zijn, maar ook door gewrichten die niet goed ten opzichte van elkaar bewegen. Ook wel blokkades genoemd.
  Een blokkade in uw voet kan voet-, enkel– en knieklachten geven. Om de blokkade op te heffen worden manipulatie / mobilisatie technieken gebruikt. Door snelle gerichte bewegingen worden gewrichten weer vrij gemaakt.
 • Vilt therapieën
  Vilt therapie is een tijdelijke druk ontlastende therapie en/of ondersteuning van andere therapievormen. Medisch vilt is een druk verdelend materiaal met een anti allergene plaklaag. Het is geschikt om aangedane plekken op de voet te ontlasten. Dit is essentieel bij de behandeling van bijvoorbeeld ontstekingen en wonden. Het grote voordeel is dat u gewoon kan blijven lopen en de dagelijkse bezigheden kan blijven doen.
 • Tapen
  Tapen is ook een tijdelijke druk ontlastende therapie en/of ondersteuning van andere therapievormen. Tapen is bedoeld om gewrichten, spieren, pezen en andere weke delen te stabiliseren of te ondersteunen.
 • Schoenmodificaties
  Kleine aanpassingen aan uw confectieschoeisel.